ALLAHUAKBAR..!!! SAYUNYA....Kerana Rindu....Bayi Ini Lena Di Atas Baju Ibunya Yang Sedang Koma.....Sayu hati kami apabila membaca perk0ngsian se0rang lelaki mengenai anak kepada abang iparnya yang tidur nyenyak beralaskan baju ibu yang sedang k0ma dan terlantar di h0spital.

Katanya, sudah hampir seminggu ibu bayi ini terlantar di ICU kerana mengalami pendarahan teruk di bahagian badan dan kepala akibat dirempuh dan ditanduk 0leh lembu k0rban.
"Kerinduan terhadap ibunya. Baby Ariq tid0 atas baju ibu nya dgn nyenyak skali. Kebiasaan Baby Ariq tid0 atas badan ibunya setiap malam. Sudah seminggu ibunya k0ma di H0spital Pulau Pinang akibat insiden ditanduk lembu k0rban. Baby Ariq juga demam sehari sebelum kejadian. Sgt2 sebak dalam menjaganya ketika demam ditambah dgn kerinduan terhadap ibunya. M0h0n saudara mara, shbt handai dan rakan2 ku sama2 berd0a utk Ibunya N0rpiah Binti Mattahari kembali sedar dgn n0rmal dan sihat seperti sediakala. Hanya Allah sahaja yg akan membalas jasa baik kalian semua." 

Menurut Zakry, ibu bayi berusia 6 bulan ini sudah 2 kali menjalani pembedahan di kepala akibat ditanduk 0leh lembu semasa menguruskan penghantaran lembu-lembu k0rban. Wanita yang bertugas sebagai Pegawai Felca itu kini berada dalam keadaan kritikal.

Kronologi Kejadian

Cerita Sebenar ~ Mangsa terlibat adalah N0rpiah Mattahari, Peg. Veterinar Felcra Jeniang & Se0rg Pemandu Felcra. Kejadian Berlaku ketika mereka sedang bertugas di mana mereka telah ditugaskan utk pergi menghantar lembu k0rban ke kg berkenaan di P.Pinang.

Semasa lembu di turunkan, lembu berkenaan telah terputus tali & lari. Tetapi secara tiba2 juga lembu berkenaan telah berpatah balik ke arah l0ri di mana pemandu, N0r & masih ada lembu2 lain di atas l0ri. Pemandu sempat mengelak Tetapi N0r di rempuh & ditanduk 0leh lembu berkenaan dari arah belakang (bhgn perut & pinggang) & Terdapat kecederaan parah & pendarahan di blkg kepala kiri & kanan mangsa Mengikut pemandu, N0r melambung & kemudian terjatuh & blkg kepalanya terantuk di birai l0ngkang (k0nkrit).

Sehingga kini N0r masih k0ma & kritikal. Dua Pembedahan segera telah selamat dilakukan pd malam kejadian & kees0kkan harinya & sudah ditebuk di leher utk ganti pernafasan ptg kelmarin.

SUMBER : OH MEDIA