INILAH WAJAH TERKINI KEMBAR SIAM AHMAD DAN MUHAMMAD YANG DULU PERNAH JADI TUMPUAN SELURUH DUNIA...ANDA PASTI TERKEJUT DENGAN PERUBAHAN YANG BERLAKU...


Masihkah anda ingat kisah adik beradik kembar siam Ahmad dan Muhammad yang dilahirkan bercantum di bahagian dada dan punggung pada tahun 1998, dan menjalani pembedahan pemisahan di H0spital King Fahd National Guard, Arab Saudi pada tahun 2002 pernah menjadi tumpuan seluruh dunia suatu ketika dulu.

Sedar tidak sedar, adik beradik kembar kini sudahpun berusia 17 tahun dan bakal menduduki Sijil Peperiksaan Malaysia (SPM) pada tahun ini.

 Walaupun dilahirkan dengan kekurangan fizikal, mereka merupakan pelajar Sek0lah Menengah Kebangsaan USJ 23m Subang Jaya aliran Sains Tulen menjalani sesi persek0lahan sama seperti kanak-kanak n0rmal yang lain.

 "Macam biasa ayah akan kejutkan al0ng (Ahmad) dan angah (Muhammad). Kami tiada masalah untuk bangun tidur sebab sudah biasa bangun awal sejak arwah ibu masih ada lagi. 

    "Hari ini (Isnin) adalah hari pertama kami ke sek0lah, jadi kami berk0bar-k0bar mahu pergi ke sek0lah kerana mahu jumpa kawan-kawan," katanya.

Ditanya bagaimana mereka ke sek0lah, Ahmad memberitahu bahawa sebaik sahaja sampai di sek0lah ayahnya R0sli Abdul Rahim, 44 akan mendukung mereka adik-beradik naik ke bilik darjah yang terletak di tingkat satu. Malah, mereka juga bertuah dikurniakan kawan-kawan yang sentiasa membantu sewaktu mereka di sek0lah.

    "Setiap hari ayah akan mendukung kami sampai ke kelas. Mujurlah kelas kami di tingkat satu jadi ayah taklah penat sangat. 

    "Kawan-kawan akan bantu bawa ke makmal. Mereka juga tidak pernah ejek sebab semuanya memahami keadaan kami. Ada juga yang bantu beli makanan di kantin pada waktu rehat," katanya.


SUMBER : BERITA GEMPAK KOMUNITI