BENAR ATAU TIDAK...!!!!! Atas Kubah Masjid Nabawi Adalah Kubur Penjahat...???? Allahuakbar....


BENARKAH BENDA ATAS KUBAH MASJID NABAWI KUBUR PENJAHAT? |Betul ke apa yang disebarkan tentang benda di atas kubah majid Nabawi adalah sebuah kubur penjahat yang ingin mencuri jasad rasullullah ataupun kubur se0rang penjahat yang ingin memecahkan kubah majis Nabawi tersebut?

Berikut adalah perkongsian dari Faceb00k tentang isu ini:

Pers0alan mengenai benda yang terdapat di atas Kubah Masjid An-Nabawi. Janganlah kita menjaja lagi pendapat2 yang tidak sahih. Pendapat Imam Az-Zabidi tentang berkuburnya seo0rang yang ingin mencuri/memindahkan jasad Rasulullah s.a.w daripada makamnya kerana menganggapnya bidaah dh0lalah adalah tidak tepat dan tidak sahih riwayatnya kerana sebahagian ulama menganggap bahawasanya Imam Az-Zabidi R0himahullahu Taala hanya menaqalkan cerita2 masyarakat di persekitaran Madinah al-Munawwarah.

Apa yang berada di atas kubah Masjid An-Nabawi itu ialah jendela ataupun tutupan kubah yang akan di buka ketika hendak membersihkan atap kubah Masjid An-Nabawi. Dahulunya kubah ini terbuka, namun kerana dikhuatiri jikalau hujan, air dipastikan akan masuk yang nanti akan menyebabkan b0leh mer0sakkan bahagian dalam Makam Rasulullah s.a.w dan dua sahabat Baginda s.a.w maka akhirnya ia di tutup. Jadi,cerita mengenai adanya mayat di atas kubah Masjid An-Nabawi adalah tidak benar kerana ia bukanlah mayat tetapi hanyalah jendela yang menutupi Kubah Masjid An-Nabawi..
Jadi, artikel yang banyak disebarkan di internet tentang kubur tersebut adalah tidak benar. Mungkin ada pihak yang bertujuan untuk memes0ngkan umat islam atau mungkin ingin memperb0d0hkan umat islam itu sendiri. Wallahualam.SUMBER : INFOMASI